látogató
számláló
Szállítási információk | Cialis Eladó

Szállítási információk

Rendelés, vásárlás útmutató.

Fizetési lehetőségek, átadás-átvétel

A rendelését a következő úton lehetséges megfizetni amellett átvenni:

Fizetési lehetőségek, átadás-átvételElőreutalással egy megadott bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a kiszállítási, csomagolás, valamint egyéb kiadásokat mi álljuk.

Postai utánvétellel a csomag kézhez kapásakor a a postának, vagy a postásnak kifizetni az utánvétel díját, attól függően, hogy a futártól kapja kézhez a terméket, illetve a postán. Az utánvétel összeg kifizetésekor kapja kézhez a megrendelt árucikkeket.

előreutalással történő vásárlás továbbá átvétel: az előre történő utalás abból a aspektusból lehet előnyösebb, hogy ilyenkor a postaköltséget cégünk átvállalja, eszerint sokkal kisebb áron megvásárolhatja az árucikket. Rögtön, amikor beérkezett a fizetség kereskedésünkbe, abban az esetben aznap postázzuk az árucikket, így 48-72 óra alatt lebonyolítható az egész, valamint olcsóbb is.

előreutalásnál kérjük írjon a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet és akkor mi nyomban közöljük azokat az adatokat elektronikus levélben az Ön számára, melyre utalni szükséges az összeget. Az utalás közleményébe adja meg ugyanazt a nevet, irányítószámot, mint amit az igénylésben is írt nekünk, így egyszerűen be tudjuk azonosítani. A termék elnevezését kérjük, egyáltalán ne tüntesse fel az utalás közleményében, csak kizárólag a saját nevét és irányítószámát adja meg, azt, amit az igénylés során megadott!

Amint megérkezett az utalás (ez általánosságban pár óra, illetve 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tájékoztatnak minket, és úgy aznap már el is küldjük a csomagot ajánlott, utánvétel nélküli levélként, ami egy, illetve maximum két nap leforgása alatt biztos megérkezik Önhöz, magától értetődően diszkrét dobozban.

Postán történő illetve futárral kiszállított utánvételes vásárlás azonkívül birtokba vétel: Az utánvéttel bonyolított díjtérítési mód a legközismertebb amellett a leggyakrabban választott. A postás a megrendelő címére szállítja ki a terméket továbbá az utánvétel költségének kifizetésekor odaadja azt Önnek. Átlagosan elmondható, hogy 20 000 Ft alattig 1-2 dobozos rendelés esetén elsőbbségi felárral postázott küldemények valamennyi kiszállítási, továbbá egyéb költsége csak 1500 Ft. Eme ár felett, valamint a csomag tömegének emelkedése következtében, akár 1800-2100-2700 forint is lehet a többlet szállítási összeg. Az igényléskor ezt a szállítási összeget hozzáadja a számlázó rendszerünk az áru árán túl, ekképp tudhatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz a postaköltsége, azaz az áruval együttesen számszerűen mennyit fog majd fizetni.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét szókapcsolat azt mutatja érthetően, hogy az értékesítő feltüntet a csomagon egy utánvéti árat, amit óhajt, hogy a megrendelő az átvétel esetén megfizessen. Az utánvéti ár a mi esetünkben a termék eladási árából, a postaköltségből, valamint a csomagolási költségből áll össze. Értelemszerűen ez az utánvételi ár a megrendelt terméket plusz kiadásokkal emeli, amit a vásárlónak szükséges megfizetnie. A postai utánvétellel való kifizetés esetén a postásnak szükséges átadni a csomagon jelzett utánvéti árat, és akkor a terméket kézhez kapja. Ha nincsenek otthon a címen, hagy egy értesítést. A következő módszer a postahivatalban maradó utánvételi küldemény, melynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kiküldésre és mivel Önnek nem szükségeltetik a saját címét közölnie a megrendeléskor, ezért semmilyen tájékoztatást nem kap majd a postahivataltól, hogy küldeménye érkezett, ekképp Önnek szükségeltetik befáradnia a postára és megfizetni az utánvétel összegét. A postahivatalban maradó termék szervezése azért nem ilyen könnyű, ha eszerint szeretné kérni a rendelését, mindenképpen olvassa végig ezt, mert hogyha már sokszor rendelt ily módon, akkor is átalakultak a kézbesítés követelményei, amikről itt informálódhat mélyrehatóan.

Szállítás postán maradó csomagként

Azt ajánljuk, okvetlenül tanulmányozza ezt a postán maradó felvilágosító részt, mert még ha Ön már sokszor is vásárolt postán maradó küldeményt és azzal minden simán ment, de most jelentősen megváltoztak a postán maradó küldemények eljárásrendjére meghozott kívánalmak!

Ez többnyire a legkomplikáltabb hozzáférési mód a benyomásaink szerint, számtalan ok miatt is.

A kisposták, vagy a plázákban, vagy bevásárló központokban működő posták nem fogadnak postahivatalban maradó csomagokat, így azt visszajuttatják a feladóhoz. Javasoljuk, hogy az adott város, illetve település főpostájára címezzék a megrendelésüket, amennyiben lehetséges, és máris kevesebb zavar fordulhat elő a birtokba vételnél. A postakeresűben olyan kicsi postahivatalok, és plázák- bevásárlóközpontjainak postái is fel vannak tüntetve, ahol nem lehet postán maradó küldemény, ez okból kérjük ne ezeket, hanem inkább a központi (fő)postahivatalokat preferálja!

Temérdek ember nincs tisztában azzal, hogy a postán maradó csomagok esetében egyáltalán nem kapnak értesítést a postahivataltól. Hiszen nem is tudnák milyen címre küldjék az értesítést, mert az Ön saját elérhetőségét nem jelölte meg a megrendeléskor, hanem kizárólag a posta címét vagy számát, amit a postakeresűben jelölt ki. Ezt bonyolítja még, hogy sokszor azt mondják a postahivatalba besétáló személynek, hogy nem lett elküldve, vagy nem találják. Ilyenkor kérjük, küldjön cégünknek a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet, ahol mi e-mailben küldjük Önnek az igénylés során kijelölt küldeményt azonosító számot. Így már biztosan át fogják adni Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe az árucikket tettük.

A postán maradó küldemények megérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és feltéve, hogy Ön nem oda kérte postahivatalban maradó küldeményként, akkor átviszik az Ön által megadott elérhetőségű postára az Ön küldeményét. Viszont, ha az 1-es számú postára kérte, abban az esetben ott várja Önt a főpostán.

első számú tennivalók: A postán maradó küldeményeknél sohasem küldenek Önnek értesítőt, ezért Önnek szükségeltetik a rendeléstől számított 24-48 órán belül bemennie a kért számú vagy című postahivatalba a szóban forgó városban vagy településen. Ha 7 munkanapon belül nem jut be a postára, akkor a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz. Hogyha a postán azt közlik, hogy nem jött meg a csomag, vagy nem találják, abban az esetben meg kell adni a küldeményazonosító RAG számot, és azután teljes bizonyossággal rendeződik a zavar! Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje cégünktől, és mi továbbítjuk Önnek a lehető legrövidebb idő alatt.

Legkomolyabb nehézség a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a beérkezett csomagot (levél alakjában) nem minden esetben képesek megtalálni azonnal a postahivatalban, csak egy úgynevezett küldeményazonosító RAG számmal, amivel minden feladott küldemény holléte nyomon követhető. Az úgynevezett küldeményazonosító RAG szám információja szerint már 100%-os biztonsággal meg fogják találni a szóban forgó postán az utánvételes ajánlott csomagját, és odaadják Önnek a szerintük „még be sem jött” csomagot.Többször a postahivatalban a csekély ösztönzés továbbá a gyenge fizetés folytán, hogyha nincs kimondottan elöl a kért küldemény, akkor szívesebben azt jelentik ki Önnek, hogy nem jött meg, illetve nem találják. Ezért meghatározó a RAG szám, ami egyben egy küldemény nyomon követési szám. Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje el cégünktől.

Az igénylés utáni napon a terméke minden esetben feladásra kerül a délután 4 óráig bejelentett rendelések esetén. A 16 óra utáni rendeléseket, amennyiben még van kapacitásunk, akkor képesek vagyunk teljesíteni, de amennyiben nem sikerül, akkor következő nap küldjük ki őket. A kiküldött összes csomag egyedi küldeményeket azonosító RAG számot kap, emiatt megkereshető a posta számítógépének adatbázisa segítségével.

A postán maradó rendelés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a bizonyos küldeményeket nyomon követő számot, azonban e nélkül is bemehet a postahivatalba és megkaphatja a csomagját, amennyiben megbízható dolgozók dolgoznak éppen, abban az esetben megkeresik Önnek szélsebesen és át is veheti.

Amennyiben valamilyen okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos RAG számot levélben, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, ha bement a postára és azt közölték Önnel, hogy nem jött meg a küldeménye, vagy nincs meg. A KAPCSOLAT menüponton keresztül írjon számunkra egy üzenetet!

Ezért ilyen lényeges, hogy valós e-mail címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kommunikáció teljes maradjon. Netalántán az ilyen kézbesítési gondnál tudunk Önnek telefonálni, ha nem válaszol az üzenetünkre.

Kézbesítés szokásos postai utánvéttel, címre történő kézbesítésselKézbesítés szokásos postai utánvéttel, címre történő kézbesítéssel

A hagyományosnak továbbá legtöbbször előfordulónak nevezett postai utánvétel lakáshoz való kivitele folyamán a futár kis értéknél (100 000 Ft-ig) kikézbesíti a csomagot a lakóhelyre, és ott a birtokba vételkor le tudja róni a postaköltséget a rendelő oly módon, hogy a helyszínen a szállítónak odaadja az utánvét árát. Az utánvétel ára az igényelt termék(ek) árából, a posta- utánvételi, valamint csomagolási költségekből áll össze. A megrendelésénélegyébként mindenkor szerepeltetjük a kézbesítési költséget is részletesen, ezzel megfigyelheti, hogy a rendelt árun túl mennyibe kerül a kiküldés.

Címre való szállításkor utánvét során, ha nem talál senkit otthon a postás/szállító, vagy esetleg nagyobb értékű az utánvételi összeg, akkor többnyire hagy egy üzenetet a postaládában.

Sajnálatosan azt kell benyomásaink szerint mondanunk, hogy a kiküldési szolgáltatás nem mindvégig legjobb, számtalanszor értesítést sem hagynak a postások vagy a futárok nem tudni milyen ok miatt, és ilyenkor küldeményünket visszaküldik vállalatunkhoz, mert Ön nem tud a csomagunk megérkezéséről, mert nem kapott róla értesítést, hogy fáradjon be a postahivatalba. A kiút az, hogy a megrendelést követően 48 órával legfeljebb, feltéve, hogy nem érkezik meg az adott címre a csomagot, akkor fel kell adnia nekünk egy üzenetet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ezután a küldeményazonosító (RAG) számot átküldjük Önnek és így ezzel biztosan ki tudják keresni a postán.

Bármilyen bonyodalom, illetve két napnál régebbi igénylés esetén, amennyiben nem jutott el Önhöz a csomagunk, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust oly módon, hogy eljuttat hozzánk egy üzenetet a nehézségeiről a KAPCSOLAT menüponton keresztül!

Kézbesítés előreutalásnál

Amennyiben Ön előre elutalta cégünknek a termék(ek) összegét, olyankor az átutalás megérkezése után, aminél SMS-ben tudósítanak minket, még mindjárt aznap kézbesítjük a csomagot. Az árucikket szokásos buborékfóliás nem átlátszó azonkívül nem kitapogatható borítékba csomagoljuk be alaposan, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A diszkrét küldeményünk ajánlottan fog feladásra kerülni utánvét nélkül.

Amennyiben esetleg el kellett mennie otthonról ekképp a postás vagy a szállító nem tudta odaadni, abban az esetben ott hagy egy értesítőt a postaládában. Ezzel kívánatos besétálnia a postahivatalba továbbá birtokba venni a fizetés nélkül odaadott diszkrét kinézetű ajánlott küldeményét.

Amennyiben nem jött értesítés azonfelül már jó néhány napja igényelte az árucikket, akkor vélhetően a postás vagy a futár nem hagyott ott üzenetet Önnek, viszont a postahivatalban benn lesz a csomag. Feltéve, hogy így sem fedezik fel, írjon nekünk a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet és mi segítünk Önnek! Az átutaláshoz kellő díjtérítési ismereteket ezen oldal legfelső részén találja meg a Fizetési módnál.

Kézbesítés tempója, időtartama, plusz sürgősségi szolgáltatás

A postázás idejének lerövidítése, azonfelül a nagyra becsült vevő mentől gyorsabb ellátása kereskedésünk lényegbevágó kívánalma! Persze a jutányos kiküldési árakat előtérbe helyezve a magyar posta árai továbbá gyorsasága az irányadó, esetleg a futárszolgálat.

A 16 óráig lefolytatott igényléseknél még aznap lezajlik a dropship, tehát a küldemények kézbesítése. Ekképp az aznapi postára való feladásnál a postahivatal 24-48 óra alatt garantálja a csomagok átadását a teljes Magyarország területén belül. Eme időintervallum ténylegesen is is betartható. A szállítási szakszolgálatok (futárszolgálatok) egy napos teljesítést biztosítanak.

Minden küldeményt alapesetben normál sürgősségi plusz ellátással vesszük igénybe, melynek ráadás díja nem éri el a 90 forintot sem.

A megrendelő igényelhet postai kivételes sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely garantálja, hogy a még aznap feladott igényléseket másnapra a kiszállító vállalat 5600 Ft-os díj ellenében a nagyobb településekre, a városokba délelőtt 9-re a kisebb települések esetén maximum déli 12 óráig a címzetthez juttatja.

A posta normál elsőbbségi ellátása nem jelenti biztosan a rákövetkező napi címzetthez juttatást, így amennyiben bárkinek okvetlen szüksége van másnap a küldeményre, akkor kérhet kivételes sürgősségi szolgáltatást az ún. EMS ellátást, mely esetében a postahivatal szavatolja a másnap déli 12 óra előtti kézbesítést.

Postai kiszállítás díja, utánvétes díj, csomagolási költségek a megrendelésnélPostai kiszállítás díja, utánvétes díj, csomagolási költségek a megrendelésnél

A postahivatali utánvétes fizetés egy borsosabb árú alternatíva, végtére is az áru díján felül a postázás díját is a vásárlónak kell állnia, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert ott kereskedésünk felvállalja teljes egészében a szállítási valamint más járulékos anyagi terheket.

A kiküldési, becsomagolási, azaz utánvéti költség összege átlagosan nem túl nagy értékCsomagok esetén 1500 Ft alatti.

A nagyobb értékű, így némileg súlyosabb küldemények esetében 1800-2200-2700 forint is lehet, de igényléskor a kézbesítési díjat szerepeltetjük pluszban az árucikk költségén felül, ekképp részletesen tudni fogja, hogy mennyibe kerül a teljes megrendelése egyszerre.

Az időszerű szállítási, utánvételes, becsomagolási teljes díjat, ami még rájön a termék árára, azt a megrendeléskor a számítógépes rendszer tételesen kiírja az Ön számára.

A lehetséges legolcsóbb továbbá legrugalmasabb házhozszállítási megoldást tanácsoljuk az Ön számára a legnagyobb tapintatosság mellett.

bajok valamint teendők az átvétellel, szállítással összefüggésben

Természetesen a kézbesítést és a postázást is csak emberek végzik, így olykor hibát követhetnek el. Ezzel nem lehet gond, tudniillik valamennyi kellemetlenségre megvan a megoldás a számba jöhető kínos gondok elhárítására.

Nem azt a típusú illetve darabszámú árucikket kapta, mint amit kiválasztott a megrendeléskor

Miután online kereskedésünknek naponta több száz rendelése van, így néha előfordulhat, hogy egy kis oda nem figyelés eredményeképp véletlenül nem annyi illetve nem azt a fajta terméket tesszük bele a küldeménybe. Ennek természetesen roppant csekély a valószínűsége, ámde, hogyha ez megesett Önnel, abban az esetben sincsen probléma, mert nincs más tennivalója, mint a lap alján található üzenetküldő űrlapon küldeni nekünk egy reklamáló üzenetet, amit nyomban kivizsgálunk még aznap, továbbá amennyiben eszerint történt, akkor korrigáljuk a hibánkat természetesen díjtalan.

Az árut széttörve illetve elszakadva kapta meg a borítékból elővéve

Sajnálatos módon a kézbesítés esetén a nem jól kezelt és kiszállított küldemények bizony sérüléseknek vannak kitéve. Az ilyen hibás küldeményekre a posta szavatol garanciát, cégünk nem fog kártalanítást leróni a más kiszállító vállalatok által okozott károkért.

Az ilyen probléma rendszerint csupán nagyon ritkán alakult ki, de a vevők jelezték, hogy a levél (bliszter) fel van szakítva, ellenben attól még egyáltalán nem volt baja a gyógyszernek, így nem óhajtottak a feltételezhető kicsi baleseteken problémázni.

Nem kapta kézbe a küldeményt időben

Vállalatunk megfelelően odafigyel a gyors, még azon a napon történő dropshipre (kiszállításra), ezért minden egyes nap feladjuk a du. 4-ig leadott igényléseket. Ezeknek 1 illetve maximum 2 nap leforgása alatt oda kellene érnie a teljes Magyarországon belül bárhová. Ha két napon belül nem jutott hozzá a küldeményéhez, abban az esetben feltétlenül tudassa ezt velünk úgy, hogy a Kapcsolat menüponton át egy üzenetet juttat el hozzánk a gondjáról, melyben közölje, hogy milyen adatokkal amellett milyen árucikket rendelt meg, ami még nem érkezett meg.

Annak, hogy miért nem kapta kézhez a küldeményét, véleményünk szerint az alant olvasható okai lehetnek:

• Nem kapott üzenetet, ezért nem sétált be átvenni a postára, továbbá hozzánk visszajuttatták a küldeményt. Ez a dolog általában a postahivatalban maradó küldemények esetén történhet meg, illetve olyankor, amennyiben az adott helyen az utánvételes küldeményeket intéző kézbesítő postás vagy futár továbbá a szokásos postás egészen más. Ilyetén feleslegesen reklamál a már netalántán jól ismert postásánál, hiszen nem is ő kapja meg az utánvétes csomagok házhozszállítási munkáját. Még szokásos lakáscímre történő kézbesítésnél is lehetséges sokszor, hogy nem hagynak a helyszínen üzenetet, emiatt Ön nem szerez tudomást a csomagról és egy-két nap leteltével visszaküldik a feladóhoz.

Azt ajánljuk, hogy okvetlenül üzenjen számunkra, amennyiben az igényléstől számított maximum 2 munkanapon belül nem nem érkezett meg az ajánlva feladott utánvétes küldeményünk, és mi adunk egy küldeményeket nyomon követő számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud menni a postára és kiadják Önnek egyéb papír hiányában is a küldeményt. Azaz 48 óránál később semmiképp se várjon, hanem küldjön nekünk a Kapcsolat menüpontban egy levelet!

• A küldemény a postahivatalban elveszett. Ebben az esetben Önnek úgyszintén tudatnia kívánatos velünk, hogy a küldeményt nem kapta kézhez. Mi utánakeresünk, és feltéve, hogy elkallódott a csomag, abban az esetben ennek az összegét a posta cégünknek visszatéríti, azonban már aznap, amikor ezt megtudtuk azonfelül megerősítést nyert, hogy eltűnt, akkor mi rögvest elküldjük Önnek újra a kért árut és így másnapra bizonyára oda is ér.

Erre egyébiránt egyszer volt ez ideig precedens. Az a legfontosabb, hogyha nem kapta kézbe a csomagot, abban az esetben feltétlenül üzenjen nekünk, mert arról meg lehet győződve, hogy feladjuk még azon a napon adélután 4 óráig lefolytatott igényléseket!

• Nem lett postázva a küldemény.

Internetes gyógyszertárunknak minden esetben van raktáron akármely mennyiségű készlete, ekképp már-már bizonyos, hogy nem fordulhat elő, hogy elfogynak a termékek, és nem áll módunkban elküldeni a rendelt termékeket. Netalán bekövetkezhet az, hogy a megrendelés leadása után valamelyik levelezési rendszer nem továbbítja a megrendelést vállalatunkhoz. Erre még nem tudunk egyetlen egy példát se.

Nyomkövetési illetve küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése Önnek elektronikus levélben, ha nincs meg a csomag

Ha azt a felvilágosítást kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmilyen csomagja nem jött Önnek, akkor közel biztos lehet abban, hogy a postahivatalban elhányódott a csomag. Ekkor egy úgynevezett csomagokat nyomon követő RAG számot kérnek, mert az összes csomagnak van egy egyedi azonosítószáma, és annak segítségével már kikeresik az Ön csomagját a postán a számítógépükbe beírva. A küldeményeket nyomon követő RAG szám megmutatását, vagy bemondását mindenkor a postahivatalban kell végezni, és nem a postásnak/szállítónak megmondani, hogy nézzen utána.

Eme küldeményazonosító szám minden esetben 2 betűvel indul valamint 14 szám követi. A két betű, amellyel kezdődik, az az R és az L és utána 14 db szám.

A küldeményét délután 4 óráig bejelentett igénylésnél még aznap kiküldjük, és így egy vagy két nap alatt már át is veheti. Hogyha maximum két nap múlva nem kapta kézhez, akkor mindenféleképpen juttasson el számunkra a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levelet a bajával – adatainak feltüntetésével, és akkor mi azonnyomban választ küldünk és elküldjük az Ön számára ezt a csomagokat azonosító RAG számot. E RAG számmal be tud sétálni a postahivatalba, ahol ezzel már a számítógépes adatbázisba beütve pontosan tudják majd, milyen csomagról van szó, azonfelül megkeresik az Ön számára.

Tapintatosság, csomag kinézete- külleme

Cégünk meghatározó irányvonala a titoktartás! Az igénylése egyáltalán nem fog kiderülni harmadik fél felé, azt más személynek nem adjuk kézbe. Sok vevőnek jókora nehézségetokoz, hogy milyen címre is rendeljék a csomagot, nehogy valaki is meglássa. A szüleivel illetve egyéb közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és ezért nem akar kellemetlen kíváncsiskodást, eszerint bukkan fel a dilemma, hogy hová is küldessem a csomagot?

A felelet meglehetősen könnyen kivitelezhető továbbá magától értetődően a legtitoktartóbb. A postahivatalba postán maradó levélként. Azért is roppant előnyös ez a mód, mert Önnek még a saját lakcímét sem muszáj számunkra átadnia, hanem csupáncsak a postának a címét vagy a számát (minden település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből tud kijelölni. Azért ez nem ilyen egyszerű, jó pár információ azonfelül dolog előfordul a postahivatalban maradó küldeményeknél. Hogyha postán maradó küldeményt tervez rendelni, azaz, hogy a postahivatalban benn maradjon a küldeménye és ne szállítsák ki, akkoraz alábbiakat mindenféleképpen olvassa át precízen: szállítás postán maradó csomagként!

A csomagolás illetőleg a küldemény kinézete

A kiszállított küldemények külleme továbbá kinézete igen szerény, semmi sem jelzi a tartalmát. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk oda a kényelmetlen kérdezősködések megelőzése miatt. A csomagot a gyakorlatban levélként postázzuk, mert eszerint alacsonyabb az ára a csomagnál. A küldemény (levél) egy buborékfóliás boríték, melyet még kitapintani sem lehetséges, amellett így nem szokott kárt szenvedni sem a levél tartalma, nálunk például a medicinák.

A alacsonyabb értékű vagy súlyú- illetve nagyságú megrendeléseket tehát egy béléssel rendelkező borítékban adjuk fel, amelynek formája a következő képen nézhető meg:

A jelentősebb árú, vagy nehezebb, nagyobb méretű megrendeléseket dobozban adjuk postára.

Amikor felhívjuk Önt a megrendeléskor kapott számon

A rendelésben megírt telefonszámon csupáncsak teljesítési, hazaszállítási gondok során telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, ha leveleinkre nem reagál semmit. A megrendelés visszaigazolása miatt semmi esetre sem keressük telefonon, hanem csupán egy elfogadó e-mailt küldünk Önnek.

Esetleg akkor telefonálnánk Önnek, hogyha sürgős szállítást szeretne másnapra. Ha esetleg a megadott igénylési információkból hiányzik valami, aszerint nem tudjuk teljesíteni az igénylést. A telefonhívásnál mindig a megrendelést feladó egyént kérjük telefonhoz, illetve megbizonyosodunk arról, hogy kivel tárgyalunk, és ha a neje vagy valamelyik barátja vagy rokona venné fel a telefonját (mobilját), akkor se aggodalmaskodjon mindössze egy téves hívás voltunk rejtett számon, amit nem tudnak visszahívni, sem visszakeresni. Tehát Önnek nem lesz bosszúsága! Ekképp a diszkréció százszázalékos.

Jótállás

Gyógyszerkereskedő vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes tanúsítványával rendelkezik, és valamennyi készítményére pénz visszaadási vagy csere kezességet biztosít kedves vásárlóinak!

Internetes gyógyszerkereskedésünkben nem fordulhat elő semmikor sem, hogy a nem hivatalos gyógyszerforgalmazókhoz hasonlóan leutánzott gyógyszert küldjünk ki az Ön számára. Kereskedésünk jó híre, legális működtetési jogosítványa, internetes gyógyszertári továbbá gyógyszer forgalmazási jogosítványa miatt sem engedhetné meg, hogy leutánzott szert értékesítsen, mert akkor bevonnák a cég összes tanúsítványát. Elvennék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 normál gyógyszertárral vagyunk szerződésben. Ezen felül még 18 államban vannakjól prosperáló internetes gyógyszerkereskedéseink.

Alább tudatjuk Önnel azt a három legjelentősebb szövetséget valamint testületet, melyek a gyógyszertárak, továbbá online gyógyszerkereskedések üzemelését, ellátását, azonfelül az igényelt, illetve kiszolgáltatott medicinákat bevizsgálják azonkívül kontrollálják, gyenge minőségi szint esetén felfüggesztik a gyógyszertár működését, azonfelül bevonják az üzemeléshez szükséges jogosultságait.

A KAPCSOLAT menüpontban megmutatkoznak Önnek a képernyőn a cégünk azonkívül a netes gyógyszertárunk nevére szóló legnagyobb szintű multinacionális gyógyszerkészítmény ellenőrző szervezetek hiteles jóváhagyásai. Az engedélyekről nézhető képekben találni fog domain névre utaló sűrű vízjeleket, amit az okból kellett rátennünk, hogy a nem hivatalosan funkcionáló, hamisított gyógyszerkészítményeket forgalmazó webshopok ne legyenek képesek másolni e hiteles jogosultságok iratait azonfelül átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontnál megfigyelhetőek valamennyi céges adatunkkal együtt.

Ezek a legitim okmányok megfigyelésével már letisztult Ön előtt a kép, hogy cégünk egy legálisan funkcionáló internetes gyógyszertár, és nem csupán a tucatnyi nem legális hamisított gyógyszerforgalmazó weboldalak valamelyike, amikre a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is rátereli a figyelmet.

Vállalatunk emellett csere biztosítékot, végső esetben pénz visszatérítési biztosítékot is garantál valamennyi orvosságára, a következő garanciális elvárások mellett, ha:

• Ön 18. életévét betöltötte.

• Ön nem szedett kábítószert, tudatmódosító anyagot szedés során és azt megelőzően.

• Ön teljesítette a gyógyszerkészítményre vonatkozó útmutatókat mindenestül.

• Ön nem használt koffein, taurin, és/vagy alkohol alapanyagú ételt, innivalót, vagy egyéb különböző fogyasztási cikket a készítmény használata mellett és előtte.

• Ön nem kínlódik vese, máj, szív, tüdőbetegségben azonkívül nem szed erre patikaszereket.

• Ön nem alkalmaz nitrátot tartalmazó, illetve egyéb más értágító, intenzív vérnyomást csökkentő, vagy vízhajtó patikaszereket.

• Ön nem pánikbeteg, nincs pszichiátriai panasza, valamint nem használ antidepresszáns készítményeket.

• Önnek saját hibáján kívül nem segített ez a szer.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét azonfelül adatait számítógépünkön eltároljuk.

Ha eleget tett ezen felsorolás kívánalmainak, amellett a szer saját hibáján kívül nem használt Önnek, visszatérítjük a medicina árát, vagy esetleg elcseréljük egy más hatóanyagú termékre elsőként.

Pénz visszatérítési illetve kicserélési garancia érvényesítésének eljárása

Ha bekövetkezett, hogy Ön minden követelményt betartott és még úgy sem segített a készítményünk, akkor kiválaszthatja, hogy a pénzét szeretné kézhez kapni, vagy esetleg kicseréljük a medicináját egy más alapanyagú tablettára. Alapesetben felkínálunk Önnek egy további alapanyagú cserekészítményt, amelyet teljes mértékben díjtalan kézbesítünk Önnek. 99 %-ban a különböző alapanyag már biztos diadal szokott lenni, mert létezhet olyan dolog meglehetősen ritkán, hogy egy hatóanyag valamilyen okból nem hat egy embernek. Azonban hogyha megpróbál egy más alapanyagú tablettát, akkor megdöbben a hatástól, valamint mindjárt máshogy viszonyul vállalatunkhoz.

Ha vissza kívánja kapni a pénzét

Abban az esetben nincs más teendője, mint, hogy küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüpontba egy panaszos levelet, és majd kap egy Claims Identification Number-t, magyarul egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, legyen szíves, küldjön a cégünknek egy kérvényt hagyományos postai úton arra a névre valamint címre, melyről a csomagja érkezett. Ebben a levélben javasoljuk, írja le az Ön kedves nevét, személyi adatait, és a felmerült baját a tablettával kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, írja le e levélben, hogy miféle eredményt azonfelül mellékhatást vett észre a gyógyszer használatakor, és minden, a hatással összefüggő tettét. Például ivott-e koffein-tartalmú italokat, vagy alkoholt a használata előtt vagy alatt, vagy használt-e együttesen vele egyéb gyógyszereket, azonfelül hogy hányadik évében jár. Hogyha postára adta ezt a papír alapú írásos levelet a házhoz szállításkor kapott névre valamint postafiók címre, akkor kérjük, írjon számunkra még egyszer a Kapcsolat menüben egy rövid üzenetet, amire 24 óra leforgása alatt felelünk.

Ha beérkezett cégünkhöz a levele és nyilvántartásba vettük /4-10 nap/, akkor kontrolláljuk ,hogy mi történhetett, amellett amennyiben Ön a tájékoztató szerint alkalmazta a szert azonfelül az összes érdemi követelményünket betartotta, abban az esetben jár Önnek a garancia, ezért visszafizetjük Önnek a pénzét! Kérjük, ebben az esetben ne felejtse el a kézírásos levelében megadni az átutaláshoz szükséges személyes adatokat. Csakis kézzel írt üzenetet fogadunk el, minekutána azt fénymásolnunk kell valamint beküldeni a központunkba az adminisztráció miatt. Hogyha akármely adatot nem írja le, ami kell a pénz visszafizetési garancia teljesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem tudjuk lebonyolítani. először, kérjük, küldje vissza az igényelt árucikket, ami hatástalan volt, és mi utána járunk, hogy vállalatunktól ered-e. Feladás előtt mindig egy rejtett jelölést teszünk a portéka levelére, dobozára, így rájövünk, ha nem gyógyszerkereskedésünktől ered a visszaküldött szer. A pénz visszatérítési garanciát egyedül akkor tudjuk érvényesíteni, amennyiben a patikaszer leveléből /bliszter/ csak konkrétan legfeljebb 1 szem nincs meg, vagy zselékészítmény esetében 1 tasak. Amennyiben több szem hiányzik, abban az esetben nem tudjuk egyik fajta jótállást se megadni az Ön számára még aktív reklamáció esetén sem!

Amennyiben Ön a jótállását meg szeretné kapni, abban az esetben kérjük, a KAPCSOLAT menüponton át küldjön nekünk egy levelet, jelezve benne a Claims Identification Number-t, magyarul egy egyedi panaszbejelentő azonosító számot, és írja le a bankszámlaszámot azonkívül az utaláshoz fontos valamennyi adatát. Amennyiben ezeket az adatokat 16 óráig megírja számunkra, akkor még aznap visszautaljuk a kiadását, ami egy napon belül jelentkezik a számlaszámán. Erről az eseményről egy képernyőmentést tárolunk, ha esetleg bizonyítanunk kell, hogy utaltunk az Ön számára. Az igénylés lefolytatásával ezeket kritériumokat Ön elfogadja.

Ha ki akarjacserélni a medicinát

Amennyiben Önnek valami folytán nem volt jó a házhozszállított patikaszer, vagy nem reagált megfelelően éppen arra a hatóanyagra, ámde az árával nem megy semmire, hanem inkább megpróbálkozna egy tesztelne egy másik alapanyagú készítményt, abban az esetben kérjük, legyen szíves, juttasson el nekünk egy reklamációs üzenetet a KAPCSOLAT menüpont segítségével. Ilyenkor küldünk egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy panaszbejelentő azonosító számot.

Ezután írjon nekünk egy kézzel írt offline kérelmet arra a névre és postafiókcímre, mely a megrendelt küldemény kézhez kapásakor annak küldőjeként meg volt jelölve! Eme kérvényben kérjük, írja le az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy milyen lakáscímre vagy postacímre óhajtja pontosan a másik tablettákat amellett még azt is, hogy mire szeretné, ha kicserélnénk a gyógyszert! Alapesetben felajánlunk Önnek a tudásunk szerint egy másik más alapanyagú készítményt, amely vállalatunk farmakológusai szerint már hatékony lesz. Amennyiben a két szer költsége nem teljesen megegyező, az átutalással, megbeszélést követően kivitelezhető.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérését, ami után nincs egyéb dolga, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlott levélként, a saját kézzel írt papír alapú kérelmet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a cserélendő patikaszer nevét, a Claims Identification Number számával, vagyis a különleges panaszbejelentő azonosító számával egyetemben); amellett a megrendelt csomagján olvasható Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne cégünk) a megmaradó azonkívül megkezdett árucikket szíveskedjék visszaküldeni.

Amennyiben beérkezett cégünkhöz a visszaküldött áru, az Ön személyes adatai amellett a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, olyankor azt feldolgozzuk és egy-két nap múltán a kérelmében olvasható adatok segítségével kiszállítjuk az Ön részére a csere terméket. A kézírásos papír alapú kérelem amiatt szükséges, mert vállalatunknak le kívánatos fénymásolnia a nekünk küldött üzenetét azonkívül el szükséges juttatni a központba az irat rögzítése érdekében.